9/02/2007

Öland......


I Fredags åkte vi till Öland för att hjälpa till med min kompis Susannes hund Signe. Hon skulle ställas ut på Bödan

På Fredagen på väg dit var vädret lite halvdant, lite sol, lite regn och moln. Vi stannade för ett rastnings stopp vid Salve byn och Dämmet.


Hundarna och vi gick och titta lite i Salvebyn, sen gick vi runt Dämmet. Det var jätte fint. Sen körde vi till Maxi för att handla in vad vi behövde i matväg under helgen. Vi köpte bla tacos som är så himlagott och nyttigt enkelt att tillaga också. vi skulle ju mest hålla till på utställningen.


Stugan var placerad jätte bra för oss som har hundar som vill kunna springa lite lösa. för att komma dit fick man öppna två och stänga noga efter sig annars kom kossorna rakt in till stug knuten. Så man kan säga att vi bodde mitt inne i en kohage,hi,hi:)


Lady hon tyckte det var toppen att kunna springa runt och voffa lite på kossorna och allt som såg skumt ut. Dobistjejerna lekte vilda lekar och gamle Ebba Grandis slängde sig också in i leken ibland.


En gång så såg Ebba kossorna väldig nära och då började hon skälla som bara den. Helt plötsligt var alla hund tjejerna där och skälle på, då fick kossorna nog och tänkte att de skulle sätta stopp för det förfärliga oljudet. De kom springande hela flocken av kor. Agnes sprang in i bilen och tittade, Lady och Signe backade lite till och med Ebba blev tyst för om inte staketet tagit i mot hade kossorna kommit dundrandes. Jag stog och gapskrattade för det såg komiskt ut med Agnes som stod och gömde sig mellan framsätet och baksätet i bilen. Hon tog verkligen skydd. Och tänkte att står jag här aldeles stilla ser de mig inte.


Lördag: På utställningen gick det jätte bra. Signe fick ett Ck och blev tredje bästa tik. hon fick bra kritik också.Titta ner till höger på den nedersta bilden så ser ni en liten pokal Signe fick eftersom hon fick CK!


När hon ställts ut gick vi ner till stranden och gick. En jätte härlig strand var det. Massa hundmänniskor var ute och hade sina hundar lösa på stranden. Vi började bla prata med en turist som kom nerifrån tyskland med sina tre BernerSennen hundar. solen sken och vi bara satt och njöt av vädret och allt roligt vi var med om.

Söndag: Ja då började vi med att städa stugan fin, lämna nycklarna och sen begav vi oss till utställningen igen. Vi tittade på lydnaden ch lite i ringarna. Jag shoppade loss och köpte filtar och tre strupar ett fint Hösthalsband till Lady några pinnar för spåret och lite annat godis till gumman.
När vi var färdiga åkte vi till Borgholm och gick i ruinen. Så hundarna skulle kunna släppa loss lite i gen och vi tittade i de vackra omgivningarna. vi gick ner till Soliden också och tittade in lite genom gallret dit. Solen kom mer framimot eftermiddagen. Vi var ute och gick en bra stund och sen körde vi hemmåt med stop för matpause på vägen. vi var hemma vid sju på kvällen.

Allt var jätte trevligt, men när jag kom hem var jag helt slut, så sängen kallade på mig vi nio.


I dag har vi varit ute och joggat på morgonen i lite långsammare takt bara för att det inte ska bli för mycket nu i början för Lady. Men på onsdag blir det som vanligt.