9/24/2007

Brukstävling, jogging, kantarell sök och viltspår...

I går var jag och Lady med Susanne på Bruks tävling, Apell lägre tror jag det hette.
Så sova blev det inte föränns på eftermiddagen en liten stund.

Vi åkte till Hanaskog och la först spår till alla de tävlande sen blev det platsläggning och frammåtsändande för alla hundarna. Åkte kl 06.30 och kom hem kl 14.00.

Spåret såg man knappt något av för det var dimma fem meter framför sig, men de andra sakerna var bra för då hade det lättat.

Signe var jätte duktig och nästa gång är jag säker på att hon fixar uppflyttningen. Alla var så impade utav Signe att hon var en såååå jätte trevlig Dobermann. En kille han tog till och med kort på henne för hon är ju så snygg att titta på oxå!

När vi kom hem så sov jag en timma, sen la vi viltspåret med Carina som vi skulle ta i dag.

Sen lagade jag till den goda Laxen som jag fick recept av utav Bodil gizmos matte. Lika gott nu oxå!

Fabian fick gå ut med Lady sen gick jag och la mig och sov till sju i morse(som en stock.)

I morse började vi dagen med att jag tog Zita och Lady på joggingrunda med Susanne och hennes hundar. Efter det kom jag på att jag skulle testa om Lady åt med Zita i närheten, men nej. Så handmatade jag henne och det gick hon åt all mat som hon skulle äta.(jippi!)

Vi åkte in till Hässleholm efter att jag hade duchat för att väga hundarna(för jag ska jobba extra två dagar nu) och Lady hade gått upp och Zita låg på samma.

Sen blev det viltspåret och det gick inte alls lika lätt som förra gången, men en gång innan har det varit lika kasst och gången efter var det precis som att hon hade tagit till sig kunskapen hon fick genom att lösa svårigheterna, så det hoppas jag på denna gången oxå. Det blir enda gången Lady kan vara med på kursen näst nästa Lördag. jag såg ju tydligt när hon tittade på klänyporna, när hon tittade vart Carina gick(mig oxå) när hon spårade på annat. Jätte nyttigt för mig som förare. Vädret har varit torrt och fint, det blåste en hel del. Det var ytterligare svårigheter för min lilla dam. Ett jätte nyttigt spår för mig att gå!!!

Nu ska vi ut och plocka trattisar med mamm och Susanne. hon hade hittat ett ställe där hon trodde det var trattisar, sen är det jobba två nätter extra för att kunna vara ledig senare.

I morgon ska jag till Teba med Susanne förästen och en liten promenad blir det säkert oxå.Det ska bli skoj att gå där och titta på alla hundsakerna och köpa all mat plus modersmjölksersättningen så det är klart./Haj!!!