2/19/2008

Lady och jag har börjat springa en runda från huset ut på landet genom en skog och tillbaka. Vi gör det varannan dag. Så att hon får tillbaka sin form och flåset för bägge blir bättre.

Ska fixa min cyckel oxå så ska vi ta kortare cyckelturer för att Lady ska gå ner i vikt oxå.

Lady har börjat med dietmat då hon ska gå ner ca ett kilo på sikt.
Hon får altså Royal Canin light ca 1,5 dl 2 gånger om dagen. De dagar vi springer får hon 2 dl 2 gånger ok dagen. Det ska hon ha så länge säcken räcker, sen går vi över på den vanliga Royal igen.

Vi är alltid ute och går eller gör något en till två timmar innan vi tar an spåret, så hon är inte lika hajpad som hon var innan utan mer fokuserad på vart hon ska spåra. Hon älskar det inget snack om saken. Har bestämt att hon får gå en bit ifrån spåret, men sen stannar jag för att hon ska leta upp utan för mycket extra spårning. Så att hon håller sig närmare spår kärnan.

Vi viltspårar en gång i veckan och har börjat lite smått med lydnaden, så att vi kanske ska kunna komma ut och tävla, lite långsiktigt till hösten Lydnadsklass 1, men viltspår öppenklass hoppas jag vi ska komma ut på till våren eller tidig sommar.

Vi har viltspårat 3 gånger hitills.

Mossa skog
1gången. Gick inte jätte bra hon gav nästan upp , men hittade tillslut klöven och var överlycklig. Ett full långt spår på 600 meter med allt öppenklass spåret ska ha.
Det är för mycket vind och för mycket för Lady och för nära efter valpning, det märks. Tankarna är inte helt fokuserade på spåret.27minuter
Jag gjorde det för svårt!!!:(

3gången. Gick mycket bättre hon hade mer fart från början, men det märks att mossa tycker hon är svårare. hon gick tillbaka och försäkrade sig flera gånger. Sen en hel del vilt i omlopp. Roligt att jag börjar få kläm på hur det ser ut när Lady spårar på rätt spår. Svansen går som en liten propeller, annars viftar den bara lite grann.Vinklarna var ok. Bloduppehållet tar hon utan att gå ut och vända. Vittringen från klöven kommer ca 10-15 meter innan så hon virvlar omkring och letar som en tok. Överlycklig igen vid klöven vilken hon får ha med till bilen. Ett spår med tre vinklar två blod uppehåll med en idiot vinkel 600meter. Tar 30minuter

4gången. Blir i moss skog eftersom det är det hon har mest problem med. Tre vinklar varav en idiotvinkel och två blod uppehåll så att farten är bra.

Lövskog.
2gången. Lövskog är det som går bäst för denna damen. Hon gör i stort sett precis som hon ska. Går väldigt rakt på och det är bara ett ställe hon sicksackar lite på. Det går nästan för snabbt, men jag vill inte ta bort glädjen nu när hon grejade det så bra.
Spåret var inte lika långt ca 300meter och med 2 vinklar varav ett idiot vinkel och ett bloduppehåll. 15 minuter

5 gången. Ska försöka oss på ett osnitslat spår öppenklass i full längd. Så får vi se hur bra vi känner varandra och hur det går.