1/09/2008

Med valpar i huset ändras alla rutinerna på en gång!!

En typisk dag hemma hos oss nu börjar kl 07.00 med att alla ska på baksidan av huset och kissa och bajsa, sen vill de in för mat. De är hungriga efter en hel natt i Mattes säng.

Efter det svabbas det i hela lägenheten så att det luktar riktigt fräscht och gott. Med jämna mellanrum springs det ut med valp, en i taget så de får uträtta sina behov och plockas tidningspapper när de blir kissade på.

Ungefär kl 9, så somnar de små liven på nytt. Då sticker jag och Lady ut på långpromenad, på en till två timmar ca. I bland lite mer i bland lite mindre.

När vi kommer hem är det dax för rastning av hund igen ibland två ibland en och en. Sen mat vid ett!!

Vid två kommer mamma med Chanel och Zita och vi tar oss till plätten bak huset så att de får busa med varandra, valparna. Nu är de trötta och sömnar så fort de kommer hem.

Titta vad fint de ligger tillsammans: Zita och Chanel...
Alla är trötta efter bus på baksidan....
Sen tränar vi utställningsträning genom att de ska stå på bordet och efter det, brukar de busa igen.

Vid 7 är sista målet och sen innan vi lägger oss är de alla ute och springer av sig en sista gång igen. Lady och jag tar en timme i Vedhyggeskogen oxå, när någon av barnen kommer hem.

Just nu går all tid till att rumsrenhetsträna och träna inkallning, de har lärt sig sina namn nu, borsta, klippa klor och tassar och pyssla med Lady så Boggen hinns inte med utan får vara det som står tillbaka.

Det är jätte skoj med valpar och det måste få ta sin tid. Jag har ju en familj, barn som kräver sin tid oxå.

I dag var jag och Lady ute på efterlängtad skogs tur med Dobbisfröknarna Agnes och Signemed Matte Susanne, det var riktigt sköönt med den långa skogspromenaden och i morgon ska jag och mamma packa in alla hundarna i bilen och ta oss till Näckros dammen så de får bekanta sig med lite nya omgivningar. Vi ska ta med oss fika.

En film från dagens bus...