9/02/2006

Selma & Lady i Lingonskogen.

Lingon och kantareller är ju smaskens, kantarellerna i såsen och lingonen till köttet, men allt är inte guld (som glimmar) i skogen.




Regn,regn och åter regn. Ut vill vi ju gå ändå, Matte har haft otur för så fort hon tyckt det är lite uppehåll så har hon dragit på sig skorna och då efter 10 minuter eller så, så forsar det ner.
En dag denna veckan skulle vi ut och leta svampar till matte, men hon blev inte riktigt nöjd med våra "kantareller" OK de var gula men inte den rätta sorten.

Då blev det lek i skogen i stället och blöta var vi ju ändå så vad gjorde vädret varken till eller i från . Skogen är ju härlig att vara i tycker vi Selma och jag. När vi nu inte hittade några kantareller tänkte vi överaska Matte med något annat gott lite lingon förexempel?!
Matte tyckte vi var för söta och sjöng Mors lilla vovar i skogen gick ...........

Matte tyckte att det var ju en fin tanke men då får man ju plocka några liter om det skall bli lite lingonsylt.

Vi fortsatte vidare och tänkte : inte svamp och inte Lingon ja då får de vara med något i matväg .

På hemvägen tyckte Matte vi blev riktiga sötnosar så blöta vi var så hon bara var tvungen att låta oss posera för henne en stund. Är vi inte söta eller?




Selma tyckte det var ganska skönt att pausa lite så hon passade verkligen på att vila.

(Det är ganska konstigt men Lady ser alltid ut som en liten blöt råtta medans det knappt syns på Selma). Men visst är hon söt på kortet lill syrran!





Vi tog oss hem och Matte fick frotera ett bra tag, lägga ut dubbla påslakan och frotéhandukar lite var stans för att vi skulle kunna vara överallt.