1/05/2009

ÄLGJO I dag såg vi älgen i skogen. Smilla och Lady märkte den långt före mig, som tur var. Om man haft en bra kamera skulle det blivit en fin bild. Han var SÅÅ nära15meter ca!!! De är riktigt tjusiga. Sen efter 5 minuter hör vi en hund nära mitt inne i skogen, vet inte om det var en jakthund som kommit på villovägar, den var spännande tyckte Smilla. Oj oj oj vi var ute i 40 minuter men Smilla sprang minst en mil hon hade sprintermästerskap både åt höger vänster fram och bak. Vilken fart hon har!!!


Lilla Fridolf är jätte duktig, sover i Fabbes säng om natten och kissar inte förens vi kommer ut. Ja och då är klockan ibland 10 innan vi stiger upp!!! Han är lös med mig som Ladys valpar var och sköter det mesta fiint. Han lärde sig snabbt att om man ska få mat får man sitta och titta på Matten och komma ut och in genom dörren. Datas laddarna har han inte tittat åt, bank i bordet, som han kan gnaga på precis när han vill.


Sen är han ganska busig och upptäcker saker för fullt både inne och ute. Han är jätte kelig och gosar in sig både i Smilla och Lady ibland ligger de i en klump.


Jag tränar på med utställning och nu när jag ska vara hemma en tre veckor så ska vi ut på egna små korta koppelpromenader.


Smilla tycker om sin nya lille bror och ibland när hon vill busa så tar hon en leksak i munnen går till den sovand Fridolfen och slänger upp den i luften så att den åker i golvet och tittar på Fridolf, om han inte vaknar efter första eller andra så vaknar han på tredje och då kommer han dit och, sen är det full gång med dragkampar och tillslut en hög med två busande hundar.


Ibland får de inte, men sen ibland kan jag inte låta bli att titta på dem och bara skratta:-) Smilla ligger och gnagar på ett ben Fridolf på ett annat, Så får Fridolfo för sig att ta Smillas ben och då tar Smilla hans. Ibland ligger han med två ben och fräser för att det är Hans!!!, då kommer Matten in och berättar att här har man ett ben i taget och den andra lilla Smillan FÅR ta det andra. Smilla är den förståndiga storasyrran som låter honom hållas, än så länge:-)!!! Han är lite kaxig i bland. Och om Smilla vill tar hon det även om han fräser undertiden, haha!!!


Ladys ben rör han inte för det kommer han inte åt, det har han förstått!!!Smilla och jag ska börja på kurs Apell om allt går som vi tänkt tillsammans med en kompis Helene med MIllie, det längtar jag efter. För här ska tränas för att en dag kunna tävla lite med gumman!! Så spännande, känner på mig att hon kommer tycka det är suuper roligt att både träna och vara ute bland alla dessa hundar själv med Matte!! En utställning är inbokad!


Lady ska ju ha valpar, som vi ska spara en tik från, ska få gå ett eller några öppenklass viltspår på sen vår eller höst. Hon älskar att spåra och vi har även nu gjort några spår både person och vilt. Hon är en riktig liten spårhund.


Fridolf ska växa upp till en framåt frimodig kille som ska få pröva på någon utställning. lite här och där. Ringtränas på Hässleholmsgården en gång i månaden när de har träning.Han ska rabiesvaxineras och optigentestas snart, sen är det kontakt träning och så blir han en harmonisk kille och kan växa i sin kropp både i huvud och massa!!


Sen agility för både mattes stora nöje(är ur skoj) och Smilla och Fridolfs nöje ska vi göra, ja Lady oxå när hon får komma igång igen, men bara själva. En kurs är vad jag hinner med och SMilla behöver det mest.


Vi fyller tiden ändå, SKOGEN är vår favorit plats, själva och med vänner både två och fyrbenta!!!!